Results 1 to 3 of 3

Thread: Memory seat fix, that doesn't involve the module, just the motor......

  1. #1
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Scituate, MA
    Posts
    57

    Default Memory seat fix, that doesn't involve the module, just the motor......

    I had planned to swap motors with the passenger seat for the fwd/back of the memory seat, after realizing that the motor would stop, at any time, either by memory module or the driver pressing the fwd. button on the side of the seat. When I got into it, I found that all three motors were hard wired together, not by plug ins, and that it was going to be a likely hack job to transfer the motors even if the parts were close, side to side.

    I had read a thread on "Digital Corvettes" about a C5 owner taking apart the potentiometer on one end of the front mounted fwd/back motor, cleaning the track of the contacts in the poteniometer and re-lubing them. This owner had good success doing this, so seeing I was running out of time today going after the motor swap idea, I cleaned the contact tracks, and contact spring follower, and re-lubed with dialectic grease.

    Put it all back and pressed the fwd seat button- and the seat moved from the all the way back position, all the way to max fwd-without stopping! - This was looking good. Got in and programmed a new setting for the seat track travel, and bingo, worked like a charm.

    So don't always think it's module issue - it could just be a dirty resistance meter.

    Best,
    Bluemill

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Southern California
    Posts
    813

    Default

    IMO most often it's the resistance meter.

    2004 Z06/Z16 Stock motor, very modified suspension

    1996 Black/gray LT4 Coupe (sold)

    2007 328i (traded), 2004 IS300, 1995 M3 (sold), Chevy & Ford & Lexus SUV's.

    '06,'09,'10,'11,'12,'13,'16 SCCA Regional Solo Champion

    Visit my DIY video channel for tips. Click below.

    http://www.youtube.com/user/1947froggy?feature=guide

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    28

    Default

    Do you have a link to the thread? I can't find it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •